kommunikációs tréning

A kommunikációs tréning első lépéseként az audit során felmérjük a cég belső kommunikációját és az adott helyzet sajátosságait, melyek alapján egyénre és csoportra szabottan kínálunk kommunikációs tréning megoldásokat.

A kommunikációnak számos formája létezik és egy vállalkozás életben különböző feladatokat tölt be. Különféle tréning gyakorlatokat igényel például, ha egy cégen belül a vezető és beosztott közötti kommunikációban jelentkeznek hiányosságok, megoldandó feladatok vagy a munkatársak közötti interakciók hiányosak vagy nem kielégítőek a vállalkozás működésére nézve.

A tréningek nem csak a kapcsolatteremtési készség fejlesztésében segítenek hanem hozzájárulnak az önbizalom növeléséhez, a magabiztosabb fellépéshez és a jobb kiálláshoz is. A szociális készségek fejlődésének elérésében nyújtanak segítséget.

Az asszertív kommunikációs gyakorlatokból álló kommunikációs tréningek során trénereink egyedi problémákra kidolgozott egyedi megoldásokat kínálnak, hozzájárulnak mások üzeneteinek a pontosabb megértéséhez és fejleszti azt a készséget amely a saját mondanivaló még tisztább, egyértelműbb kommunikálásához szükséges. Segít abban, hogy könnyen megtalálható legyen az önkifejezés és mások mondanivalójának a meghallgatása közötti egyensúly.

A kommunikációs tréning emellett egy kiváló eszköze annak is, hogy a munkatársak céggel való azonosulása erősödjön. Egy összetartó munkahelyi közösség még motiváltabbá teszi a benne dolgozókat.

Egy szervezet hatékony működéséhez elengedhetetlen feltétel a dolgozók megfelelő motiváltsága. Ebben segítenek a kommunikációs tréningek, amelyek hozzájárulnak a cég teljesítményének a fokozásához.

Az asszertív kommunikációs tréning célja, hogy a tréningen résztvevők elsajátítsák az asszertív kommunikáció technikáit. Ez a kommunikációs módszer az, amely egyszerre alkalmazza az önérvényesítést és mások érdekeinek figyelembe vételét.

Az asszertív viselkedés tanulható, és fejleszthető, elsajátítása hozzájárul a konfliktushelyzetek megoldásához.


KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT

ASSZERTIV.hu – kommunikációs tréning megoldások